tirsdag 16. august 2011

Tromsø-tips

Det er ofte de som tar penger som er mest ivrige etter å reklamere for seg, derfor vil jeg gjerne dele noen av mine tips for gratis-aktiviteter i Tromsø til nye studenter og andre som flytter nordover eller bare ferierer.

Bruk naturen:
Den er rett utenfor stuedøra (omtrent), enten du bor på øya, i Tromsdalen eller på Kvaløya er turstiene mange. Store deler av året i Tromsø er kaldt og mørkt, men desto viktigere blir det å kle seg godt og komme seg ut for å utnytte det lille naturlige lyset man kommer over eller de godværsdagene man får. Selv om vinteren er kald er den også ekstremt vakker og det får man ikke nødvendigvis med seg fra bilruta eller arbeidsplassen.

Nå tidlig på høsten bugner det over av krøkebær, blåbær og multer, og tyttebærene er snart modne. Dersom du har fryser eller er god på vakuumpakking av syltetøyglass vil du takke deg selv for innsatsen når vinteren er kald og mørk. Du trenger ikke være fryktelig godt kjent for å finne bær, går du ut er det nesten som om de finner deg. Kanskje er du også glad i sopp?

Bruk museene:
Perspektivet museum ligger øverst i gågata og inneholder først og fremst en fast utstilling som kan øke forståelsen for Tromsø som by i forhold til resten av verden, og da særlig Russland. Galleriet i første etasje viser dokumentarfoto-utstillinger som også har fokus på livet i nord.

Nordnorsk Kunstmuseum viser hovedsaklig nordnorske kunstnere eller kunst som fremstiller Nord-Norge, men har også andre tematiske utstillinger. Her er en av mine favoritter:
Geologisti og botanisk hage kan være verdt en kjapp gjennomgang for oss som er interessert i slikt. Ligger i Breivika rett nedenfor nordlysobservatoriet (eller det første busstoppet ved universitetet).

Flere av de andre museene er tilknyttet UIT og tilbyr gode studentrabatter.

Bruk biblioteket:
Det er kanskje ikke Norges beste bibliotek enda, i mine øyne, men det har fortjent tittelen som Norges vakreste. Pluss for flerbrukspotensialet. Øverst er det en etasje med stille lesesal, mens inngangspartiet gir lav terskel for å bare stikke innom og lese en avis eller noe. Om vinteren lønner det seg å kle seg godt før man tilbringer en dag der.

Flere tips mottas med takk! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar